Voor mij voelt het als een tijd van bezinning. Ik ben nog nooit zoveel thuis geweest en dat doet toch echt wel wat met mij. Mijn hoofd zegt dat ik iedereen kan helpen om een online bedrijf neer te zetten, maar als ik echt voel wat ik wil is dat tot mezelf komen en even rust nemen.

Voordat ik weer lekker in mijn bubbel in de tuin ga zitten, wil ik je toch een tip meegeven!

Online mogelijkheden

Alle online mogelijkheden liggen op dit moment aan je voeten. Mensen rennen hard om ‘de eerste’ te zijn in de online wereld. Laat je daar niet door omverblazen! Kies jouw eigen tempo en begin met een kleine stap. Kleine stappen die je bijvoorbeeld kunt zetten zijn:

  1. Jouw website aanpassen. Ik heb vaak dat ik iets mijn site wil aanpassen, maar dat blijft dan super lang liggen. Doe dat nu. Hierdoor word je weer blij van je eigen website en past het beter bij de persoon die je nu bent.
  2. Een nieuwe koppeling maken. Bijvoorbeeld: een webshop aan je website koppelen. Of je facturen-programma aan je webshop koppelen. Dit is een kleine handeling met veel impact. Het gaat jou tijd besparen op de lange termijn.
  3. Ga je beter inlezen (of dmv video’s) over een dienst of programma dat je graag zou willen gebruiken. Misschien zou je je normaal niet zo verdiepen in een nieuw programma, maar nu kan je daar meer rust voor nemen. Kijk eens goed of het programma wel echt bij je past voor je direct een account aanmaakt.

Ik hoop dat je hierdoor iets meer rust ervaart in deze gekke tijd. Het hoeft niet meteen allemaal groot en geweldig te zijn, begin met een kleine stap die voor jou nu goed voelt.

In mijn laatste podcast-aflevering (nummer 14) heb ik het hier ook over. Dus wil je nog meer hier over horen? Luister deze dan via SoundCloudSpotify of Apple Podcasts.

 

Het artikel dat je gelezen hebt komt uit een mail die verstuurd is aan degene die op mijn maillijst staan. Wil je ook maandelijks tips van mij ontvangen?