Ik ben vast niet de enige die hiervan houdt, gratis downloads! Als zelfstandig ondernemer wil je niet altijd veel geld uitgeven aan afbeeldingen, veel tijd kwijt zijn aan het maken van eigen iconen of designs. Want eigenlijk is alles er al! Dus waarom zou ik dat doen?!

Ik wil deze sites niet alleen voor mezelf houden, ik wil ze met jullie delen! Hierbij de lijst met de beste gratis downloads:

  1. De prachtigste gratis foto’s vind ik op Unsplash. Ik houd van deze website, ik kan er geen genoeg van krijgen! Elke dag komen er tien nieuwe gratis foto’s online te staan. Je kan de foto’s op grote en goede kwaliteit downloaden, je kan ze daardoor goed gebruiken voor je website of bijvoorbeeld sociale media kanalen! photo-1445127040028-b1bdb9acd16e
  2. Kan je hier de foto’s die je zoekt niet vinden? Kijk dan op Pixabay of Pexels voor meer gratis foto’s.
  3. Iconen! Ik hou heel erg van iconen, zelf maken kan wel maar dat kost zoveel tijd. Ik heb voor jullie een website waar je gratis iconen kan downloaden. Je kan zelfs de kleur wijzigen op de website zelf zodat je dat niet meer hoeft te doen in photoshop of illustrator. En dit is de website: Flaticon.shapes
  4. Nog meer iconen en andere designs. Het leuke hiervan vind ik ook dat je er inspiratie vandaan kan halen. Ben jij goed in designen en wil je het graag zelf maken? Kijk dan even op Freeiconsweb download gratis de iconen of maak ze zelf nog mooier!
  5. Dan heb ik nog twee laatste tips voor je! Ben je niet goed met photoshop maar wil je toch leuke designs delen op jouw sociale media kanalen? Dit kan heel gemakkelijk en snel via Pablo of Canva. Bij beiden moet je een account aanmaken, maar dat is het echt waard. Ik heb ze allebei getest en vind het erg gemakkelijk en goed werken. Persoonlijk vind ik het leuker om zelf mijn designs met photoshop te maken, maar als je daar niet goed in bent is dit een heel goed alternatief.

Dit zijn mijn gratis download tips op het gebied van designs en afbeeldingen. Ik hoop dat het jou wat meer rust geeft en dat je net zo enthousiast wordt over de websites als ik ben.