Ik geef je graag wat handige SEO tips mee waarmee je jouw teksten SEO-proof kan maken. Met deze tips kan je aan de slag met het optimaliseren van jouw content.

Tip 1: Zoekwoorden

Gebruik zoekwoorden waar veel op gezocht wordt met een lage concurrentie. Door niet het zoekwoord te gebruiken die iedereen gebruikt maar een synoniem daarvan heb je meer kans om hoger in Google te staan.

Tip 2: Titel, meta description en URL

Zorg ervoor dat in jouw URL, titel en meta description jouw gekozen zoekwoord naar voren komt. Het belangrijkste is dat elke pagina een unieke titel, meta description en URL heeft. Bij de volgende tips ga ik verder in op de individuele kenmerken van de titel, meta description en URL.

Meta description

Bij de meta description moet je altijd bedenken ‘waarmee kan ik men overhalen om op mijn link te klikken? Wat is de belangrijkste informatie van deze pagina?’ De meta description mag maximaal 156 karakters lang zijn.

URL

In de URL is het belangrijk dat men meteen kan zien waar de pagina overgaat. Gebruik daarom jouw gekozen zoekwoord als URL. Dus geen URL als: www.website.nl/pagina_1 helaas zie ik nog steeds zulke URL’s voorbij komen. Dit doet niks voor de optimalisatie van jouw website en het zegt niks voor jouw klant. Gebruik bijvoorbeeld URL’s als: www.website.nl/seo-tips (SEO tips is dan dus ook het zoekwoord waar ik op wil scoren).

Titel

De titel zorgt ervoor dat mensen naar jouw website gaan. Maak de titel dus aantrekkelijk en zorg ervoor dat jouw zoekwoord erin staat!

Tip 3: Inhoud

Ik wil je ook graag nog wat tips meegeven over de inhoud van de tekst. Zorg ervoor dat:

  • je jouw tekst verdeeld in meerdere alinea’s
  • je relevante tussenkopjes hebt
  • tussen de 500 en 1500 woorden schrijft
  • je iets schrijft wat jouw klant interessant vindt
  • gebruik opsommingen (dit leest lekker)
  • je in de tekst interne links neerzet naar relevante pagina’s op jouw website

Heb je vragen over de SEO tips of hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met mij op voor advies en tips.