Online werken is op dit moment geen keuze meer. Laten we er met elkaar het beste van maken! Werk je niet vaak online? Of kan je nog wel wat handige tips gebruiken op het gebied van online ondernemen? Ik deel ze graag met je! Denk aan handige programma’s die je kunt gebruiken, fijne boeken die je kunt lezen en tips om overzicht te bewaren.

Fijne programma’s

Zoom – Ik heb het al veel voorbij zien komen. Volgens mij heeft bijna iedereen Zoom wel gevonden. Met Zoom kan je meetings verzorgen. Eén op één of in groepen. Ik heb zelfs een ‘borrel’ gehad via Zoom afgelopen vrijdag. En ben nu zelf een borrel aan het organiseren met ondernemers, om even bij elkaar te komen en elkaar te kunnen ‘zien’.

Notion – Notion heb je misschien al vaker bij mij voorbij zien/horen komen. Notion is een app waar je verschillende mappen in kunt maken en op een fijne manier aantekeningen kunt maken. Ik gebruik Notion voor veel, voor verschillende dingen. Van mijn boodschappenlijst tot het overzicht van mijn klanten. Ik schrijf ook elke dag in Notion in mijn ‘journal’ (is dus gewoon een pagina in Notion). Ik vind het fijn dat je het mooi kunt maken en het super overzichtelijk is. Ook leuk: Je kunt een pagina met iemand anders delen.

Google Drive – Het is allemaal wat lastiger. Je kunt niet even snel iets met iemand delen. Mails worden meer, want tja je moet op een manier met elkaar communiceren. Om overzicht te bewaren raad ik je aan om Drive mappen te maken. Ben je bijvoorbeeld bezig voor een klant en moet je vaak content of bestanden ontvangen? Maak een gedeelde Drive map aan. Op deze manier krijg je niet zoveel mails en houd je overzicht voor jezelf.

Franz – Niets irritanter dan de hele tijd meldingen krijgen op je telefoon toch? Ik heb deze dan ook uit staan. Maar, ik vind het wel heel fijn om mijn WhatsApp, Telegram en Slack op mijn laptop te kunnen gebruiken. Je hebt hier natuurlijk webversies van, maar dan staat alles apart open en is het nog onoverzichtelijk. Met Franz zet je alles in één app en kun je gemakkelijk switchen tussen je kanalen. Ideaal voor deze tijd!

Boeken tips

Ik houd van lezen. En zeker in deze tijd, waarbij we geen sociale afspraken hebben, merk ik dat ik het fijn vind om informatie tot mij te krijgen. En dan vooral informatie waar ik iets aan heb in deze situatie. Ik heb hieronder drie boeken neergezet waarvan ik denk dat je er echt iets aan hebt, zeker nu.

Grip – Slim werken wil je toch nu? In dit boek worden veel tips gegeven voor online werken, jouw tijd indelen en werken met verschillende programma’s.

Miracle Morning – Ik ben heel blij dat ik dit boek gelezen heb en denk er zelfs aan om hem nogmaals te lezen. Dit boek helpt mij bij structuur in de ochtend. Dit boek heeft veel voor mij betekend hierin. Ik hoop dat het jou ook zal helpen.

Happy Money – Het zijn spannende tijden. Zeker nu is het belangrijk dat je een goede relatie hebt met geld. Hoe denk jij over geld? Hoe denk jij over geld verdienen? Dit boek geeft je mooie, soms confronterende, inzichten op dit vlak.