Hoe krijg je meer verkeer naar je website?

Natuurlijk wil je het liefst veel verkeer naar je website en ook nog eens dat dat verkeer klanten worden. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je zoveel mogelijk verkeer naar je website? Ik heb een paar tips die je kunnen helpen.

Een weggever

Maak een weggever die mensen kunnen downloaden via jouw website. Zorg dat de weggever echt iets van waarde is. Door de weggever leert men jou kennen en kunnen zij zien welke kennis jij hebt. Dit geeft een stukje vertrouwen. Promoot deze weggever goed via sociale media zodat de mensen via de sociale media doorgeleid worden naar jouw website.

Bloggen

Via een blog kan je gemakkelijk veel relevante informatie geven aan jouw doelgroep. Zorg ervoor dat jouw blog voor jou gaat werken en gaat zorgen voor meer verkeer naar jouw website. Deel relevante artikelen, video’s en designs waar jouw doelgroep iets aan heeft. Wees niet bang om te veel weg te geven. Je zal altijd eerst moeten zaaien voordat je kan oogsten.

Sociale media

Via sociale media kan je een ‘fanclub’ opbouwen. Deel je weggever, blogartikelen en waardevolle pagina’s van je website op je sociale media kanalen en je zal zien dat er verkeer ontstaat naar je website. Op Facebook kan je al een advertentie maken voor één euro, op deze manier ziet niet alleen jouw ‘fanclub’ jouw artikel maar ook nieuwe mensen binnen jouw doelgroep.

Zorg ook dat duidelijk op jouw persoonlijke LinkedIn profiel vermeld staat wat jij doet en een link naar jouw website. Ook een bedrijfspagina voegt toe aan de vindbaarheid van jouw website.

Zien en gezien worden

Mensen moeten jouw naam gaan onthouden. Door te reageren bij andere bekende blogs of social media kanalen in jouw bedrijfstak zullen mensen je gaan herkennen en zullen ze een kijkje bij je gaan nemen. Zorg er wel voor dat je een goede reactie achterlaat, iets waar andere iets aan hebben.

Wat ook zou kunnen is een gastblog schrijven bij een ander. Door middel van een gastblog bereik je publiek van een andere website en krijg je meer naamsbekendheid. Men kan ook meteen zien waar je verstand van hebt door jouw goede gastartikel.

Schrijf op zoekwoord

Door te schrijven op een bepaald zoekwoord zal je met dat zoekwoord beter gaan scoren in Google. Dit gaat niet meteen en is ook niet erg gemakkelijk. Maar door te schrijven op een zoekwoord kan het er wel voor zorgen dat de mensen die op dat zoekwoord zoeken via Google jouw website tegen komen en op een organische manier bij jou terecht komen.

Bied iets aan anderen

Bied iets aan andere bloggers of websites. Je kan bijvoorbeeld een artikel of infographic aanbieden bij anderen met een link naar jouw website. Gaat het over een bepaald onderwerp? Zorg dan dat de link ook gaat naar de pagina op jouw website die over hetzelfde onderwerp gaat. Op deze manier zal die pagina door Google beter gewaardeerd worden omdat Google ziet dat ook andere website deze pagina interessant vinden. Deze tactiek kost wel iets meer moeite omdat je eerst goede content moet hebben en daarna ook nog eens websites moet zoeken en benaderen om jouw content aan te bieden. Maar daarna zal je wel verkeer naar jouw website hebben van deze andere sites.