Ja ja, mijn eerste workaction is een feit! Ik heb het gewoon gedaan; alleen naar Berlijn gegaan om te werken áán mijn bedrijf (en stiekem ook een beetje aan mezelf). Het beviel me heel erg goed! Wel merk ik, dat als ik echt nog meer aan mijn bedrijf had willen doen, ik langer had moeten blijven. Handig te weten voor de volgende workaction ;).

Ik wil wat inzichten met jullie delen. In mijn vorige artikel las je al welk inzicht ik op de heenreis in de trein kreeg. Niet lullen, maar doen! Vandaar hier alweer mijn tweede blogartikel van deze maand; gaat lekker.

Netwerk

Verder heb ik gemerkt hoe tof en goed mijn netwerk is. Ik vind het zo heerlijk dat als ik iets vraag via Instagram dat ik van alle kanten tips en adviezen krijg. Zo vroeg ik donderdag hoe anderen omgaan met doelen stellen voor je business. Ik kreeg hele fijne tips die ik zelf verder ga ervaren. Als ik tevreden ben kom ik erop terug in een artikel (yes, weer een onderwerp!).

Vertrouw op jezelf

Ook heb ik gemerkt dat je moet vertrouwen op je gevoel. Mensen gaan het niet altijd met je eens zijn en niet iedereen zal alles mooi/leuk/goed vinden. Ik wil meer vertrouwen op mijn eigen gevoel. Wanneer ik er een paar nachtjes over geslapen heb en nog steeds enthousiast ben, ga ik het gewoon doen. Je weet nooit of iets goed uitpakt, maar dat kan niemand je verzekeren. Terwijl ik dit typ hoor ik op de achtergrond mijn favoriete artiest Milow het nummer ‘Lay your worry down’ zingen.

Goed even andere dingen die me zijn opgevallen deze reis.

Beloof me dat je me niet uitlacht!

Technologie werkt niet altijd goed

Dit is een gênant verhaal, ik zeg het zelf maar vast… Ik had expres een hotel uitgekozen wat goed te lopen was vanaf het station. Leek me wel zo fijn als ik alleen was. Op het moment dat ik hier aangekomen was pakte ik mijn telefoon. In mijn agenda had Google automatisch het hotel genoteerd. Dus ik klik op de link en zonder te kijken volg ik de pijlen naar het hotel. Ik vond het al redelijk gek dat ik 35 minuten moest lopen, maar ach het zal wel! Het hotel was aan het einde van de straat, dus ik zet mijn navigatie uit en loop daar naartoe. Aan het einde van de straat zag ik helemaal geen hotel. Dus ik open Maps en tik dit keer wel de naam van het hotel in; 35 minuten lopen! In mijn agenda stond dus niet de locatie van het hotel; maar gewoon ‘Berlijn’. Ik stond dus midden in de stad! Ik heb mezelf maar even uitgelachen en ben naar het hotel gelopen. Bijkomende voordelen: ik heb de binnenstad ook even gezien en mijn stappen heb ik ook gemaakt. Maar voortaan check ik wel even of het ook echt klopt, haha.

Lang wachten

Stoplichten hier zijn raar. Ze hebben wel zo’n piepje, maar als het op rood gaat verandert het piepje niet. Als je dan op je telefoon kijkt en er vanuit gaat dat je wel hoort dat het stoplicht op groen springt, sta je erg lang te wachten.

Vergoogled

Oef, ik ben al flink gewend aan Google Home merk ik. Ik heb in mijn hotelkamer echt vaak de neiging gehad om aan Google te vragen het licht uit te doen en de wekker uit te zetten; werkte alleen niet.

Aanrader

Goed, deze gekke dingen wilde ik ook even delen. Maar bovenal wil ik delen dat ik dit aanraad. Even alleen weg, even doen waar jij zin in hebt. Ik merk dat ik tot rust ben gekomen, meer op mezelf durf te vertrouwen (iets minder op Google) en mooie inzichten heb gekregen voor mijn bedrijf. Zoals ik hierboven ook al zei, om echt meer aan mijn bedrijf te kunnen werken had ik hier langer moeten zitten. Ik ben woensdagmiddag (14.00 uur) aangekomen in Berlijn en zaterdagochtend heel vroeg gaat mijn trein terug (6.30 uur). Ik heb dus eigenlijk maar twee dagen gehad dat ik écht iets heb kunnen doen. Maar dat is goed om voor de volgende keer te weten.

Ik heb in ieder geval genoten en ben heel blij met deze ervaring. Berlijn is overigens een hele toffe stad. Ik vind de muur fascinerend. En de tour Berliner Unterwelten is een dikke aanrader! Oh en het hotel waar ik zat ook, lekker dichtbij het station :-p.