Over Ayla en Marjolein

Seeitasajourney.nl is een blog over het leven van twee vrouwen samen. Op de blog publiceren Ayla en Marjolein niet alleen persoonlijke verhalen van henzelf, maar ook van andere lesbische vrouwen en stellen. Met als doel (jonge) vrouwen te informeren, inspireren en adviseren. De blog is ontstaan uit gebrek aan informatie die online te vinden is voor deze doelgroep. Met name de persoonlijke verhalen van gelijkgestemden. Iets waar wij zelf – tijdens onze zoektocht naar onze identiteit – ook mee geworsteld hebben.

Check de website van Ayla en Marjolein: Seeitasajourney.nl.

Waarom heb je voor een WordPress website gekozen?

Wij hebben heel bewust voor WordPress gekozen, omdat de mogelijkheden oneindig zijn. Daarnaast is onze blog ontstaan als hobby, dus moest het betaalbaar en gemakkelijk zijn in gebruik. Ook vinden we het een prettig idee dat we ervaring opdoen in een CRM systeem, wat veel bedrijven gebruiken. Die ervaring komt dan ook goed van pas in onze verdere loopbaan.

Wat heb je zelf aan je website gebouwd en hoe pak je het nu aan?

In ons geval is het toch echt; beter goed gejat dan slecht bedacht. Wij zijn beide geen websitebouwers, dus moesten we uitwijken naar een andere oplossing. Na wat research zijn we gaan zoeken naar het ideale WordPress thema via Etsy (aanrader!). Voor een betaalbare prijs heb je een template die je helemaal kunt aanpassen naar je eigen wens en stijl. Zo lijkt onze website helemaal niet op de preview van het originele thema. Een uitkomst dus voor degene die geen websitebouwers zijn, maar wel een budget oplossing zoeken. Wij houden onze website momenteel zelf bij en wanneer we aan vernieuwing toe zijn, kopen we gewoon weer een nieuw thema.

Hoe vaak plaats je een blogartikel? Hoe doe je dit het liefst? Door te plannen of spontaan te schrijven?

Normaal gesproken komt er twee keer per week een nieuw artikel online. Echter is dat ons de afgelopen maanden niet gelukt. Zoals al eerder gezegd is onze blog Seeitasajourney een hobby, die wij bijhouden naast onze fulltime baan. Daarom plaatsen we nu alleen artikelen wanneer daar tijd voor is. Meestal schrijven we spontaan meerdere artikelen per keer. Dit omdat de vibe er dan meestal goed in zit. Vervolgens plannen we de artikelen in.

Waar heb je jouw WordPress thema op uitgekozen?

Van tevoren hadden we al een aardig beeld van hoe het thema eruit moest zien; simpel, rustig en overzichtelijk. Belangrijk vonden wij dat er binnen het thema veel mogelijkheden en opties zijn om het thema te personaliseren. Gelukkig kon dat met dit thema, al hebben we er wel lang naar moeten zoeken.

Gebruik je jouw homepage als blogpage?

Ja! Omdat onze blog draait om de artikelen die wij publiceren, leek het ons meer dan logisch dat de homepage direct de blogpage is. Je moet als bezoeker niet hoeven zoeken naar blogartikelen. Dat zou er alleen maar voor zorgen dat bezoekers afhaken en dat is niet wat we willen.

Heb je vragen naar aanleiding van het interview of wil je reageren? Stuur mij een berichtje via Instagram of een mailtje naar miranda@mediabear.nl. Heb jij (of ken je iemand met) een toffe website en wil je ook in deze interview reeks, superleuk; stuur je mij een berichtje?