Oké bij het lezen van de titel dacht je misschien: ‘ben je gek geworden, Miranda’?? Maar ik ga het je allemaal uitleggen en aan het eind van dit artikel denk ik dat je het met mij eens bent 😉 Zo niet, laat het me weten.

Er is iets veranderd

Ik merk dat het thuis werken (lees: Corona) iets met mij heeft gedaan. Ik heb namelijk minder zin in afleiding. Ik heb minder zin in telefoontjes, mails waar ik niks aan heb of Instagram berichten die op dit moment niks voor me doen. Ik ga veel bewuster om met wat ik bekijk, lees en luister.

Dit bracht mij bij mijn mailbox. Ik gebruik Gmail als mailbox omdat Gmail heel fijn onderscheid maakt tussen primaire, social, reclame en update mails. Echt ♥ it! Wat dus als resultaat geeft dat ik ‘vervelende’ social en nieuwsbrief mails, die ik eigenlijk niet wil ontvangen, alleen maar zie als ik naar die mappen ga. Toch kost het toch energie, ik zie wél dat er een mail binnen is gekomen. Ik zie wél dat ik die mail eigenlijk niet wil krijgen. Dus ik heb het roer helemaal omgegooid!

Mijn nieuwe mailbox

Ik heb mij afgemeld voor alle mails waar ik niet blij van word. Hoe ik dit heb aangepakt:

  • Mails (in de update map) van de afgelopen week doorlopen en gekeken of ik dit wil zien. Niet? Direct afgemeld.
  • Mails die nu binnenkomen direct afmelden als ik het niet wil lezen.

Maar ik heb ook gekeken waar ik wel blij van word. Ik heb mij heel bewust aangemeld voor verschillende nieuwsbrieven omdat ik de content daarvan op dit moment heel interessant vind en ik deze graag in mijn mailbox wil ontvangen.

Hoe werkt het dan nu?

De nieuwsbrieven die ik nu ontvang gaan over onderwerpen die ik graag wil lezen. Ken je dat gevoel dat je favoriete podcast een nieuwe aflevering heeft? Zo voelt mijn mailbox nu ook. Ik krijg veeeel minder mails. Maar als ik mails krijg wil ik ze echt graag lezen.

Let op, het is een proces. Ik krijg ook nu nog wel eens mails die ik niet wil krijgen. Maar ik meld bij direct af en daardoor kost het mij veel minder energie dan dat ik denk: ‘pfff ik wil die mail niet, waarom krijg ik dat? Heb ik me daarvoor aangemeld?’. Deze gedachten hebben geen zin, snel handelen is in dezen een veel betere actie.

Begrijp je nu waarom ik van nieuwsbrieven houd?

Blog of nieuwsbrief?

Ik heb voor mezelf onderzocht of ik het fijner vind om een interessante blog te lezen of een nieuwsbrief (van diezelfde blog) te krijgen. Ik merk dat voor mij de nieuwsbrief beter werkt. Naar een blog gaan vergeet ik sneller, maar de content vind ik wel echt interessant. Dus misschien ben ik lui, maar ik vind het heel fijn als de content mij aangeboden wordt in mijn mooie opgeruimde mailbox.