Hoe zien de designs eruit die jij plaatst op Facebook? Zijn deze herkenbaar op het moment dat mensen er snel langs scrollen? Hebben jouw posts elke keer dezelfde look & feel? In dit artikel leg ik je uit waarom dit belangrijk is.

Facebook tijdlijn

Op de Facebook tijdlijn van jou klant komt alles voorbij. Vakantiekiekjes van vrienden, gesponsorde berichten van bedrijven en af en toe jouw berichten. Jouw volgers zien niet alle berichten voorbij komen die jij plaatst. Facebook heeft een algoritme dat weet wat iemand interessant vindt. Op het moment dat jij veel berichten gaat liken waar (bijvoorbeeld) oorbellen in voorkomen weet Facebook dat jij dit interessant vindt. Let maar eens op, deze berichten zul je dan vaker voorbij zien komen.

Als een volger nooit berichten leuk vindt die op jouw product of dienst lijken, zullen jouw berichten bij deze persoon ook niet doorkomen. Dit is wel anders als je betaalt voor je Facebookbericht, maar dat laten we nu even buitenbeschouwing.

Herkenbaarheid

De mensen die jouw berichten vaak liken, zullen ook veel berichten van jou voorbij zien komen. Zorg dan dat jouw bericht herkenbaar is tussen alle privékiekjes van vrienden. Zorg dat jouw merk of product zichtbaar is. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een foto van jou of jouw logo toe te voegen in het design.

De look van jouw design speelt ook mee. Zorg dat het design elke keer op elkaar lijkt. Dit kun je doen door het zelfde lettertype te gebruiken, dezelfde kleuren, maar bijvoorbeeld wel elke keer een nieuwe foto toe te voegen. Maak ook gebruik van eigen foto’s, foto’s waar jij zelf op staat. Zorg dat mensen weten wie je bent en jou gaan herkennen.

Canva Challenge

Wil je in 10 dagen tijd een herkenbaar design maken voor jouw Facebookpagina? Dat kan! 1 februari start de gratis Canva Challenge. In 10 dagen gaan we samen aan de slag met het maken van een herkenbaar Facebookdesign. Jouw volgers zullen jouw design meteen herkennen en blijven zo op de hoogte van jouw werkzaamheden.

Je kunt je hier gratis inschrijven voor de Canva Challenge.

Tijdens de challenge leer je:

  • De basis van Canva
  • Mooie achtergronden maken
  • Creatief zijn met lettertypes
  • Het gebruik van elementen

Door deze stappen toe te passen heb je na 10 dagen een design dat elke keer gebruikt kan worden! Ideaal, makkelijk en snel. Facebookberichten maken zal voor jou geen probleem meer zijn. Zie ik jou 1 februari in de Facebookgroep van de Canva Challenge?!