Ik wil jullie graag wat tips geven over handige, gratis!, plugins die ik altijd gebruik bij de WordPress websites die ik heb gemaakt. Ik vind dat deze plugins niet kunnen missen.

Plugin: Duplicate post

Met deze plugin kunnen berichten en pagina’s gemakkelijk gekopieerd worden. Heb je een mooie pagina gemaakt en moet het design van je volgende pagina gelijk zijn? Kopiëren maar! Ideaal! Nooit meer twee keer hetzelfde werk doen. Gemakkelijk kopiëren, vergeet natuurlijk niet de content te veranderen en zeker de permalink niet. Dit is iets wat je snel vergeet en dat is zonde!

plugin1

Plugin: Yoast SEO

Deze plugin zorgt ervoor dat je jouw meta data zelf kunt veranderen. Ook kun je jouw focus keyword invullen. Je kunt meteen zien of jouw content sterk is, of dat je er eigenlijk nog even iets aan moet veranderen. Aan de hand van het stoplicht is te zien of de meta description goed genoeg is voor de pagina. Groen is goed, oranje is oké en rood is niet goed.

plugin2

Plugin: Icon List

Voeg leuke iconen toe aan bijvoorbeeld de footer van jouw website of gebruik deze iconen voor de linkjes naar jouw sociale media pagina’s. Ik heb deze plugin bijvoorbeeld in mijn footer gebruikt, zo ziet het er dus uit. Ik vind het een stuk leuker dan alleen een stipje bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit vele icoontjes.

plugin3

Dit zijn de eerste drie plugins waar ik erg enthousiast over ben, maar er zijn er nog veel meer! Deze komen in een volgend artikel. Wil je ergens een plugin voor gebruiken maar weet je niet goed welke plugin goed zal zijn? Stuur mij gerust een berichtje! Ik kijk graag met je mee.