“Ik wil meer gaan bloggen”, dit zeg ik echt al maanden tegen mezelf! Ik zal je het nog mooier vertellen; sinds 3 weken staat er zelfs elke week in mijn agenda dat ik tijd heb om te bloggen én AAN mijn bedrijf te werken. De werkelijkheid? Ik heb nog geen één blog geschreven.

Ik zit op dit moment in de trein naar Berlijn. Ik ga een paar dagen weg om AAN mijn bedrijf te werken. Nu ik de bovenste alinea lees, hoop ik maar dat dit ook gaat gebeuren. Maar ik ben al goed begonnen met dit artikel!

Kijkend naar buiten dacht ik aan mijn afgelopen week. Ik ben door twee mensen gevraagd om een kopje koffie te gaan drinken om mijn ervaring als ondernemer te horen. Ik vond het best een eer dat ik daarvoor gevraagd werd! En aangezien ik houd van praten over het ondernemerschap heb ik natuurlijk ‘ja’ gezegd.

Goede adviezen

Ik dacht net aan het enige advies wat ik gegeven heb; ‘gewoon beginnen’. Gewoon beginnen is het enige dat je moet doen. Alleen door te beginnen weet je of het gaat lukken. Alleen door te beginnen weet je of het iets voor jou is. Alleen door te beginnen zal er iets ontstaan. Dat geldt voor alles. Zo dus ook voor mijn blog; hier is hij dus! Niet perfect, ik heb er niet goed over nagedacht, ik heb hem niet laten checken. Ik ben gewoon begonnen en heb het neergezet.

Ik houd ervan om op deze manier in het leven te staan. Dat is voor mij ook de vrijheid van ondernemen. Niet het overal kunnen werken (dat is leuk meegenomen, Berlin here I come!) maar de vrijheid in doen, bedenken en verkopen wat ik wil!

Goed dit bedoel ik dus, dit artikel gaat nu al van de hak op de tak. Maar ik hoop dat de essentie duidelijk is. Als ik een ander het advies geef om gewoon te doen, moet ik het zelf ook doen! Ik wil niet streven naar perfectionisme, ik wil niet wachten op het beste moment; dat beste moment is nu! Deze treinreis heeft me dit inzicht al gebracht; wauw. Dit betekent veel goeds voor de komende dagen! In mijn volgende artikel lees je mijn ervaringen van mijn workaction naar Berlijn (yes, beloofd ik ga het echt schrijven!).