Het is soms lastig om bij jezelf creativiteit op te wekken. Wat moet je vandaag bloggen? Wat moet je delen via sociale media? Of zelfs ideeën bedenken voor je bedrijf, welke richten wil je opgaan? Je wilt iets bedenken wat anderen nog niet gedaan hebben, maar hoe?

Ik heb 7 tips om creatiever te gaan denken.

  1. Weg met die computer! Zorg ervoor dat je niet achter je computer zit. Achter je computer word je afgeleid en heb je geen creatieve-vibe.
  2. Pak pen en papier; of nog beter: stiften, een groot vel papier en tekenen maar!
  3. Maak mindmaps. In een mindmap schrijf je alles op wat je denkt dat bij het onderwerp zou passen. Uiteindelijk kan je je beste ideeën uit het mindmap halen en uit gaan werken. Let op! Schrijf echt alles op, ook de gekste ideeën kunnen uiteindelijk naar iets leiden.
  4. Tekenen! Je hoeft niet perse te schrijven, je kan toch ook tekenen? Door creatief bezig te zijn met tekenen kom je op creatieve en leuke uitingen, bijvoorbeeld voor nieuwe Facebookberichten of een leuke infographic.
  5. Een creatieve omgeving. Ga even lekker wandelen of op een creatieve plek zitten. Dit kan een café zijn, een park of bijvoorbeeld een plek die te maken heeft met jouw werk. Wil je lekker een stuk lopen en toch alles onthouden wat je denkt? Spreek het in via je telefoon. Op deze manier gaan je gedachten niet verloren.
  6. Deel je creativiteit. Met anderen ben je creatiever dan alleen. Heb jij een leuk idee? Vertel het aan een ander; hij denkt er weer heel anders over en je zal zien dat je goede feedback krijgt.
  7. Ga reizen. In de trein, bus of auto ben je vaak ook creatief. In de auto is het registreren van je ideeën weer wat lastiger, maar dit kan ook weer door het op te nemen. Maar reizen kun je nog groter zien. Om je creativiteit echt een boost te geven ga je lekker naar de zon. Op vakantie heb je vaak de beste ideeën!

Het aller belangrijkste is dat creativiteit niet komt op momenten dat jij het misschien nodig hebt. Je moet het een beetje creëren. De beste ideeën komen vaak op de gekste plekken zoals onder de douche, of zelfs op de wc! Schaam je er niet voor, iedereen heeft er last van.

hands-people-woman-working