Ik ben nog best jong hoor, 27 jaar. Maar toch begon ik na te denken over mijn pensioen. Ik heb namelijk nog nooit voor een baas gewerkt (op bijbaantjes na) en dus nog helemaal geen pensioen opgebouwd. Het lijkt me toch wel fijn om een leuk leven te kunnen leven als ik straks 68 ben.

Ook dacht ik er al een tijdje aan om mijn AOV goed te regelen. Want wat nou als er iets gebeurt? Of als ik ooit zwanger zou raken? Dan wil je dat soort dingen gewoon goed geregeld hebben en niet voor verrassingen komen te staan. Ik hoorde alleen altijd dat dat super duur is en stelde het daardoor uit. Nu mijn bedrijf goed loopt vond ik het tijd om deze zaken goed te gaan regelen.

Mijn zoektocht

Ik ging zelf op zoek hoe en waar ik dit soort dingen kan regelen. Maar zag tussen de bomen het bos niet! Ik wist ook gewoon niet zo goed waar ik naar moest zoeken. Al snel kwam ik er achter dat ik hier hulp bij wilde hebben. Toevallig kwam ik op een verjaardag van vrienden een adviseur tegen; het moest zo zijn.

Met hem heb ik twee sessies gehad. Sessie één was mijn cijfers doornemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn en die heeft hij mij uitgebreid uitgelegd. Zorg dat je scherp bent tijdens zo’n sessie; je krijgt echt veeeel informatie! Na deze sessie heeft hij mij een samenvatting gestuurd met linkjes die ik kon bekijken om een keuze te kunnen maken hoe ik dit wil regelen.

In de tweede sessie hebben we alles samen geregeld, aangemeld en aangevraagd. Super fijn om dit met iemand te doen die dat al vaker heeft gedaan, gaat een stuk sneller!

Pensioen

Ik ga dit zo kort en makkelijk mogelijk uitleggen. Als je meer van mij wilt horen mag je het altijd vragen, maar vraag het vooral aan een adviseur op dit gebied! Ik weet ook alleen wat mij uitgelegd is.

Allereerst maak ik gebruik van Share People. Share People is een broodfonds. Dit heeft natuurlijk te maken met mijn AOV, maar indirect ook met mijn pensioen. Het mooie is namelijk dat Share People, als het geld niet gebruikt wordt voor iemand die ziek is, mijn geld direct doorgaat naar mijn pensioen. Dit komt door de koppeling met BrightPensioen. Bij Bright spaar ik dus een deel van mijn pensioen op. Het andere deel van mijn pensioen bouw ik op bij Brand New Day.

AOV

Zoals ik net al vertelde maak ik gebruik van een broodfonds. Op het moment dat ik ziek wordt kan ik met Share People 2 jaar opvangen. Na die twee jaar gaan mijn AOV in. Hoe werkt dat dan bij Share People? De eerste twee maanden vang je zelf op. Dit doe je met je buffer. Daarna krijg je uitbetaald via Share People. Hierdoor zijn de koste voor mijn AOV een stuk lager, omdat ik hem pas na 2 jaar laat ingaan.

Vind jij het Share People verhaal interessant klinken? Laat het me dan vooral horen. Als je je via mij aanmeldt hoef je het inschrijfgeld niet te betalen, scheelt weer toch?!

Dat was mijn zoektocht. Ik ben blij dat het allemaal geregeld is en ook dat ik er nu wat meer vanaf weet. Het was voor mij nog een beetje een vage wereld en het klinkt allemaal zo ver weg. Ik heb dat geld pas over 40 jaar nodig! Maar ik ben blij dat ik nu al aan het sparen ben en zeker weet dat ik een mooi leven kan leven als ik met pensioen ga. Ik heb er zelfs al een beetje zin in :p. Oh misschien ook nog fijn om te weten. Stel dat je even in mindere tijden zit kan je er altijd voor kiezen om even geen geld over te maken voor je pensioen. Jij hebt zelf alles in handen, super fijn toch?